Apă şi canal în trei comune din Olt. Au fost semnate contractele de finanţare

65 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 956.985.839,69 de lei, au fost semnat joi, la Ministerul Dezvoltării. Printre acestea sunt şi patru proiecte pentru localităţi din judeţul Olt.


 Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează atât înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale, cât și modernizarea drumurilor de interes local, a podurilor și podețelor.

 „Prin toate programele pe care le coordonăm, urmărim modernizarea tuturor localităților din România, reducerea disparităţilor dintre regiuni și asigurarea unor condiții decente de viață pentru toți locuitorii”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

 Proiectele pentru judeţul Olt sunt următoarele:

  •  Rusănești - „Proiect integrat de extindere sistem de alimentare cu apă și canalizare în satele Rusănești și Jieni, comuna Rusănești, județul Olt” - 13.507.578,29 lei
  •  Tătulești - „Înființare sistem de canalizare și extindere sistem de alimentare cu apă în comuna Tătulești, județul Olt” - 9.685.858,18 lei
  •  Giuvărăști - „Prelungire rețea de canalizare în comuna Giuvărăști, județul Olt” - 1.294.885,04
  •  Giuvărăști- „Extindere rețea de alimentare cu apă potabilă, în comuna Giuvărăști, județul Olt” - 3.447.381,37 lei