A fost desemnat proiectantul nodului rutier de descărcare de pe Drumul Expres de la Coloneşti

Compania de Drumuri a desemnat firma care va face documentaţia pentru nodul rutier de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti de la Coloneşti, judeţul Olt. Aceeaşi firmă se va ocupa şi de elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru un alt nod, în judeţul Argeş.


Firma SPECIALIST CONSULTING SRL a câștigat contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii celor două noduri rutiere de descărcare de pe Drumul Expres Craiova - Pitești pe DN 65, la Coloneșt), județul Olt, și pe DJ 659, la Suseni, județul Argeș.

Potrivit directorului CNAIR Cristian Pistol, contractul are o valoare de 1,25 milioane de lei (fără TVA) și o durată de 8 luni, din care 7 luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

„Investiția (finanțată prin PT) este necesară ca urmare a construcției drumului expres Craiova - Pitești care generează valori de trafic suplimentare. Construcția celor două noduri rutiere va facilita accesul persoanelor și mărfurilor între localitățile mici și centrele urbane mari din Oltenia și Muntenia ceea ce va contribui la o dezvoltare economică regională mai eficientă”, explică Pistol, pe Facebook.

El a adăugat că semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri