Se lucrează la staţiile de tratare a apei din Slatina. Investiţie cu fonduri europene de aproximativ 52 milioane lei

Au început lucrările la staţiile de tratare a apei „Nicolae Bălcescu” şi „Salcia” din Slatina, realizate în cadrul proiectului cu fonduri europene derulat de Compania de Apă Olt.

Una dintre cele mai importante investiții din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020” este reabilitarea Stațiilor de Tratare Apă „Nicolae Bălcescu” și „Salcia” din municipiul Slatina, prin contractul de lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre de portabilitate a apei”, transmite CAO printr-un comunicat de presă.

În acest moment, se lucrează la clădirea de tratare apă, bazinul de retenție și stația de preparare și dozare.

Aproximativ 52 milioane de lei, fonduri europene, investește Compania de Apă Olt pentru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina.

Cele doua stații de tratare vor fi extinse și reabilitate și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.

„Vor fi ca niște uzine de apă, unde se va desfășura un întreg proces de potabilizare, nu vor mai exista modificări ale turbidității apei, iar  cetățenii municipiului Slatina vor avea, la robinet, o apă mult mai bună”, transmite CAO.