Vicepreședintele CJ Olt a semnat contractul pentru realizarea cu fonduri din PNRR a peste 356 de kilometri de piste pentru biciclete

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Ionuţ Ivan, a semnat joi, alături de ceilalți parteneri, contractul de finanțare pentru proiectul  „Traseu Eurovelo 6  Mehedinți-Dolj-Olt”. Proiectul este finanțat în cadrul PNRR și are o valoare de peste 29,3 milioane euro.

 Potrivit CJ Olt, în cadrul acestui obiectiv de dezvoltare se urmărește amenajarea, pe o distanță de 356 de km a unui traseu cicloturistic sigur pentru bicicliști, traseu care pornește din Drobeta-Turnu Severin și ajunge la limita dintre Olt și Teleorman, desfășurându-se de-a lungul Dunării.

Din cei 356 de km, 52 de km de piste de biciclete, pe malu Dunării, vor fi realizați în județul Olt, localitățile străbătute de acest traseu fiind: Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea și Gârcov.

Realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, în calitate de lider, şi Consiliul Județean Mehedinți, proiectul a fost aprobat în cadrul PNRR, Componenta C11 – TURISM ȘI CULTURĂ, Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

Proiectul „Traseu EuroVelo 6 Mehedinți – Dolj – Olt” a primit al doilea cel mai mare punctaj, în urma evaluării de către experții Ministerului Dezvoltării a propunerilor înaintate de 27 de consilii județene și parteneri ai acestora.

Obiectivul general al Componentei 11 – Turism și cultură, din cadrul PNRR, îl reprezintă creșterea coeziunii sociale, economice și teritoriale și creare de noi locuri de muncă în special în mediu rural, prin:

1) Promovarea transformării socio-economice durabile în zonele rurale și defavorizate prin dezvoltarea unei rețele de Organizații Regionale de Management al Destinațiilor (OMD) și sprijinirea investițiilor locale în turism;

2) Sprijinirea mobilității durabile prin crearea unei rețele naționale velo, care să includă rute EuroVelo;

3) Reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari.