Un miliard de euro pentru primării și IMM-uri, pentru trecerea la energie verde. Ordonanța a fost adoptată

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat pe contul său de Facebook, adoptarea unei Ordonanțe de Urgență prin care va fi alocat un miliard de euro către primării și IMM-uri pentru a trece pe energie verde.

Ciucă a explicat că primarii pot investi acești bani în școli, spitale, iluminat public sau alte instituții.

”Am adoptat astăzi o ordonanță de urgență care va asigura o finanțare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde.

Din aceștia, 500 de milioane de euro vor merge către autoritățile publice și 500 de milioane de euro către IMM-uri.

Fondurile vor putea fi utilizate de autoritățile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru școli, spitale, dar și pentru iluminatul public inteligent.

Avantajele unor astfel de proiecte sunt multiple, dar cele mai importante sunt reducerea consumului de energie și reducerea costurilor utilităților.

În cazul companiilor, finanțarea poate fi investită în proiecte de eficientizare energetică a halelor de producţie şi de generarea de energie verde pentru consum propriu.

Continuăm, astfel, să susținem prin măsuri concrete dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei pentru întreaga țară”, a scris pe Facebook, Nicolae Ciucă.