Un copil de doar 11 luni, din Mărunţei, are nevoie de ajutorul nostru

Un copil în vârstă de doar 11 luni, din comuna olteană Mărunţei, are nevoie de ajutorul nostru pentru a avea şansa la viaţă. Cezar Ioan Stan s-a născut cu două tumori pe creier şi deja a fost supus unei ample operaţii chirurgicale pentru ca una dintre acestea, situată pe partea dreaptă, să-i fie extirpată.

Lupta pentru viaţă încă nu s-a terminat, micuţul având încă o tumoră pe partea stângă, care este încă prea mare pentru a fi operată.

 Salvarea vine de la o clinică din Turcia, însă tratamentul şi recuperarea sunt prea scumpe pentru ca părinţii lui Cezar Ioan să-şi permită. Astfel, orice ajutor ar fi binevenit.
 
„Am fost la „Marie Curie”, unde l-au operat, iar la RMN a reieşit că sunt două tumori. Una pe partea dreaptă, unde l-au operat deja, şi a fost extirpată. Mari are, în schimb, încă o tumoră pe partea celaltă, pe stânga. În spital, conform biopsiei ni s-a spus că este tumoră embrionară de gradul IV. După ce am primit biopsia şi ne-a făcut externarea, ne-au trimis la „Victor Babeş” pentru o nouă probă de biopsie ca să se asigure că aşa este 100%. În schimb, acolo ne-au spus că nu este tumoră embrionară ci e malignă şi cam atât, nicidecum de gradul IV. Noi suntem deja în Turcia şi când ni s-au făcut investigaţii, chirurgul ne-a arătat RMN-ul: au mai rămas 8 milimetri din tumora care a fost deja operată pe partea dreaptă, iar cea de pe stânga este neoperabilă, momentan, deoarece există riscul de paralizie”, povesteşte Mihai Stan, tatăl micuţului.

 Costurile pentru următoarele proceduri se ridică la aproximativ 175.000 de euro.

 „Acum trebuie să facem două şedinţe de chimioterapie pentru a vedea dacă se micşorează. În cazul în care tumora se micşorează, îl vor opera şi o vor extirpa. Facem chimioterapie în Turcia. În România nu avem aşa ceva, nu avem unde să facem astfel de terapie. Preţul estimativ este 175.000 euro. După procedură, o să-i facă şi un transplant de celule stem”, mai spune Mihai Stan.

 Orice donaţii pot fi făcute în conturile:
 
Cont în lei: RO91BTRLRONCRT0617364801

Cont în lire sterline: RO91BTRLGBPCRT0617364801

Cont în euro: RO91BTRLEURCRT0617364801

 
Titular cont Stan Mihai-Daniel.