Sute de viroze şi pneumonii, în ultima săptămână, în Olt

Continuă valul de infecţii respiratorii şi pneumonii în special în rândul copiilor. În ultima săptămână, la nivelul judeţului Olt, au fost raportate 453 de infecţii respiratorii acute şi aproape 200 de pneumonii. De asemenea, s-au înregistrat şase cazuri de gripă, dar şi un deces, o femeie în vârstă de 78 de ani, din mediul rural, care nu era vaccinată antigripal. 

În  săptamâna 11 – 17 aprilie, la nivelul judeţului Olt, s-au inregistrat  453 cazuri  de infecţii respiratorii acute cu 15 internari, 186 cazuri de pneumonii cu 39 internari şi şase cazuri  de  gripaăsezoniera ( pacienti cu varste cuprinse intre 2- 76 ani, 3 cazuri din mediul rural, 3 cazuri din mediul urban), dar şi un deces gripa, o femeie în vârstă de 78 de ani. 

Cele 6 cazuri de gripa sezoniera s-au prezentat la S.J.U.Slatina cu simptomatologie compatibila cu gripa,  motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. Toate cele şase persoane erau nevaccinate  antigripal in sezonul rece  2021/ 2022. În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti, cele 6 cazuri  au fost confirmate cu virus gripal tip A”, transmite DSP Olt. 

DSP Olt anunţă că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigura si eficienta masura profilactica impotriva  gripei. Pentru sezonul  rece  2021- 2022, D.S.P. Olt  a catagrafiat  49.393  persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal. 

Pana in acest  moment, in Depozitul Antiepidemic al D.S.P. Olt au intrat 41.330 doze de vaccin gripal tetravalent ( produs biologic monodoza cu 4 valente VAXIGRIP TETRA).

Din cantitatea  distribuita unitatilor medicale vaccinatoare, până în prezent s-au administrat 36 048 doze.