S-a aprobat studiul de fezabilitate pentru reabilitarea Secţiei Drăgăneşti a Spitalului Slatina

În cadrul ultimei şedinţe de CJ, consilierii au aprobat studiul de fezabilitate pentru reabilitarea şi modernizarea secţiei de pe strada Drăgăneşti, în care a funcţionat până acum doi ani Secţia de Psihiatrie. 


Costurile modernizării parterului şi celor trei etaje se ridică la aproximativ 32 de milioane de lei. 

„Astăzi am aprobat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea şi dotarea secţiei de pe strada Drăgăneşti. Între timp am preluat definitiv acest imobil de la Primăria Slatina. Urmează să vedem pe ce program accesăm fonduri pentru că vorbim despre 32 de milioane de lei”, a precizat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.  

Potrivit expunerii din hotărârea de consiliu aprobată astăzi, în prezent toate spațiile imobilului prezintă deteriorări din punct de vedere al finisajelor, cât și din punct de vedere al instalațiilor existente, sanitare, termice și electrice. La instalațiile termice interioare, corpurile de încălzire existente sunt radiatoare din elemenți de aluminiu care prezintă deteriorări, iar în unele spații chiar lipsesc. Instalația electrică este învechită, necesită înlocuiri și suplimentări de circuite de lumină și forță. Instalațiile sanitare interioare prezintă defecțiuni atât la armaturi, cât și la conducte, obiectele sanitare sunt fisurate și învechite, necesitând lucrări de înlocuire. 

„Având în vedere cele expuse mai sus prin proiectul «Reabilitare și modernizare imobil Psihiatrie - Dermatologie, municipiul Slatina, str. Drăgănești, nr. 13, județul Olt» se propune reabilitarea și modernizarea tuturor spațiilor din imobil, care constau în desființarea tuturor finisajelor atât interioare, cât și exterioare precum și a instalațiilor existente și înlocuirea acestora cu unele noi”, se mai arată în document.

În cadrul acestui corp de clădire vor funcționa Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie împreună cu baza de tratament, Compartimentul Boli Cronice și Compartimentul Dermato-Venerice.