Restul investiţiei de la Sala polivalentă Slatina, aproape de o nouă licitaţie

Compania Naţională de Investiţii (CNI) este foarte aproape să scoată la licitaţie executarea restului lucrării de la Sala polivalentă din Slatina.

Investiţia este în conservare, la 13 ani de la debutul construcţiei. Firma care câştigase contractul a intrat insolvenţă şi nu a mai dus investiţia la un sfârşit.

Prezent, luni seara, la emisiunea „Reporter 24”, viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu spune că CNI mai are de luat o serie de avize până când va scoate din nou proiectul la licitaţie.

„Avem o sală polivalentă care este în construcţie de 13 ani şi nu ne putem bucura de ea. Sala polivalentă nu este a noastră, nu este contractul Primăriei Municipiului Slatina. Toată lumea trebuie să înţeleagă. Acest contract este al CNI-ului, iar Primăria a făcut absolut tot ce era necesar. A plătit 30% din valoarea proiectului, bani daţi cu mult timp înainte. Cu acei bani puteam să construim noi o sală mult mai mică şi puţin mai bine aşezată. În momentul de faţă, nu este constructor, dar s-a refăcut proiectarea. Vechea proiectare nu mai corespundea normelor ISU. A trebuit refăcută. Materialele nu mai corespund, preţurile au luat-o razna. Am înţeles că au luat aproape toate avizele. După aceea, CNI poate scoate la licitaţie acest rest de lucrare. S-a făcut şi expertiza pentru restul de lucrare şi pentru ce este acum, la faţa locului. Când vom avea un constructor, atunci cu toţii vom putea sta liniştiţi. Sperăm să nu existe nici contestaţii”, a declarat Vîlceleanu.

Sala ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, în sala polivalentă vor exista şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri. De asemenea, va fi amenajată o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.