Recenzorii, neplătiți după o lună de la încheierea recensământului. INS spune că așteaptă aprobarea unei hotărâri de guvern

Recensământul s-a încheiat acum o lună, dar recenzorii încă nu au fost plătiți. Primăriile ridică din umeri și spun că Institutul Național de Statistică trebuie să vireze banii. Iar oficialii institutului spun că se așteaptă aprobarea unei hotărâri de guvern să poată începe plățile. 


Un termen optimist ar fi luna octombrie, iar până atunci cei aproape 20 de mii de oameni care au mers din ușă în ușă prin țară pentru a completa chestionare vor avea de așteptat, arată digi24.ro.

Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt Recensământul Populației și al Locuințelor:Banii există, trebuie doar stabilit modul în care se vor împărți. INS a elabordat această hotărâre de guvern, a primit câteva avize, mai are de primit câteva. La începutul lunii octombrie banii vor fi virați. Recenzorii vor fi plătiți în funcție de numărul de chestionare completate. Câte 7 lei pentru fiecare chestionar completat pentru recenzarea persoanelor și câte 3 lei și 50 de bani pentru recenzarea locuințelor”.