Percheziţii la un braconier din Crâmpoia. Ce au găsit poliţiştii

O percheziţie a fost desfăşurată, duminică, la Crâmpoia, la locuinţa unui tânăr în vârstă de 22 de ani, cercetat pentru braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Oamenii legii au găsit mai mulţi câţi ogari şi o armă cu aer comprimat, deţinută ilegal.

Potrivit IPJ Olt, bărbatul era cercetat intr-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind bănuit de fapte de braconaj, săvârșite pe parcursul anului 2021, pe fondurile cinegetice de pe raza județului Olt.

 Percheziția domiciliară a fost executată de către Polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, în baza unui mandat de percheziție emis de către Judecătoria Slatina, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

 Cu ocazia percheziției, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării  cercetărilor: trei câini din rasa ogar sau metiși, două trofee de căprioare, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, deținută ilegal, elemente de muniție destinate acestei arme, precum și alte bunuri susceptibile a fi folosite la activitatea infracțională a suspectului.

 „În cauză urmează a fi extinsă  urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "Nerespectarea regimului armelor și munițiilor" fapta prevazuta și pedepsită de codul penal, totodată urmând a fi desfășurate activități în vederea stabilirii trasabilității armei indisponibilizate”, transmite IPJ Olt.