Oltul, sub Cod Portocaliu de ploi abundente

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben, care vizează mai multe judeţe din Oltenia, printre care Olt. Astfel, în interval de valabilitate: 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10.00, va fi instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit ANM, în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50...90 l/mp.

Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75...90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

De asemenea, este în vigoare şi un Cod galben.  Astfel, în intervalul 29 mai-30 mai, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.