Mieii pot fi sacrificaţi şi la stână. Ministru: Este important să simplificăm accesul fermierilor la piața de desfacere

Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a aprobat autorizarea de puncte de sacrificare a mieilor şi la nivelul fermelor ciobanilor.

Măsura este una pozitivă, transmite ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, care spune că este necesară simplifcarea accesului fermierilor la piaţa de desfacere.

„Salut decizia ANSVSA de a permite autorizarea sanitar- veterinară a punctelor de sacrificare ovine și la nivelul fermelor deținute de persoane fizice, în baza atestatului de producător și a carnetului de comercializare. Când vremurile sunt complicate, este important să simplificăm accesul fermierilor la piața de desfacere și să oferim consumatorilor cât mai multe posibilități pentru a alege produsele obținute pe plan local.  Rămân în dialog permanent cu crescătorii de animale și voi continua demersurile pe lângă toate instituțiile cu care colaborăm pentru identificarea celor mai bune soluții pentru sprijinirea fermierilor români”, a spus Chesnoiu.