Maşinile de tonaj nu pot circula pe drumurile naţionale din judeţ, din cauza caniculei

Maşinile de tonaj nu pot circula, astăzi, pe drumurile naţionale din mai multe judeţe, din cauza Codului Portocaliu de caniculă.

Potrivit unui comunicat remis de Compania de Drumuri (CNAIR), miercuri, în intervalul orar 12.00 – 20.00, se instituie restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe sectoarele de drum național din județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

 

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR, traficul se va desfășura în condiții normale.

 

„Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent. Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă”, transmite CNAIR, printr-un comunicat de presă.