Manager SJU Slatina: Contractul de gaze a fost preluat de OMV Petrom, vechiul furnizor ne-a notificat că nu mai poate furniza cantitatea necesară

La începutul lunii septembrie, furnizorul de gaze al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, CEZ, a notificat unitatea sanitară că nu va mai putea furniza cantitatea necesară de gaze, astfel că cel mai mare spital din judeţ a fost nevoit să apeleze la FUI - furnizori de ultimă instanţă. 


După ce a fost făcută procedura de negociere fără publicare prealabilă, la care au fost invitaţi principalii furnizori de gaze, dar la care nu s-a prezentat nimeni, Spitalul Slatina a fost preluat de OMV Petrom, prin FUI. 

„În momentul în care contractul cu vechiul furnizor a ajuns la termen, ne-au notificat că din cauza situaţiei actuale nu mai pot prelungi contractul, pentru că nu ne mai pot furniza cantitatea necesară de gaze. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut procedura de negociere fără publicare prealabilă, dar nu s-a prezentat nimeni şi aşa am fost preluaţi de OMV Petrom. În acest moment nu sunt probleme, aşteptăm şi noi să vedem ce se va întâmpla”, a precizat managerul Spitalului de Urgenţă Slatina, Angela Nicolae. 

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt spune că sunt bani pentru plata facturilor la utilităţi pentru toate instutuţiile aflate în subordine, Spitalul Slatina, Spitalul Schitu sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

„Încercăm să facem faţă, suntem pregătiţi, avem bani pentru plata facturilor de utilităţi, încercă, să ţinem de ei, astfel încât să ne încadrăm şi să trecem iarna. Faţă de ordonanţa veche, care plafona pentru toată lumea la un preţ de 1 leu per kilowatt/oră, în momentul de faţă, spitalelor li se plafonează doar 85% din consum, 15% este destul de mult să plăteşti la preţul pieţei, neştiind cum evoluează piaţa în acest moment. La SJU, firma care avea contractul de gaze ne-a notificat că renunţă la contract pentru că nu poate să-l mai ţină. Încercăm să găsim soluţii”, a declarat Marius Oprescu.