Lucrările de supralărgire a străzii Tunari din Slatina, gata în primăvară

Lucrările de supralărgire a străzii Tunari din Slatina vor fi finalizate, în primăvara anului viitor, potrivit viceprimarului Alexandru Berechet.

Prezent luni seară la emisiunea „Reporter 24”, Berechet a explica că, în prezent, în zonă lucrează angajaţii operatorilor de utilităţi.

„Trebuie ca până în primăvară să terminăm acest proiect. Este vorba despre supralărgirea străzii Tunari. În momentul de faţă, lucrările sunt sistate deoarece Compania de Apă lucrează la reţeaua de apă şi canalizare, iar cei de la Distrigaz sunt în proces de avizare pentru schimbarea conductelor de gaze. După ce îşi finalizează ei lucrările, noi vom veni cu un strat de asfalt, iar după perioada de iarnă, în primăvară, să încheiem lucrările acolo, să redăm strada în folosinţă”, a explicat viceprimarul Slatinei.

Prin reabilitarea străzii Tunari, dimensiunea trotuarelor existente va fi redusă astfel încât vor putea fi amenajate noi locuri de parcare şi carosabilul lărgit. Totodată, strada va fi sistematizată, în acord cu valorile ridicate de trafic pentru noul restaurant McDonald’s şi Parcul Tineretului.

Valoarea totală a investiţiei este 1.701.406,78 lei, fără TVA. Lucrarea ar urma să fie executată în cinci luni, de la începere.

Investiţia este realizată în cadrul contractului-cadru încheiat de municipalitate cu mai multe firme de construcţii. În total, potrivit contractului-cadru, în perioada 2019 – 2023, vor fi reabilitate 108 străzi.

„Pe lângă supralărgire, se vor câştiga şi câteva locuri de parcare. Trotuarele sunt modernizate, sunt refăcute. Terenul câştigat pentru stradă este din fosta unitate militară. Acolo vom avea şi un nou investitor, vom avea o bandă pentru drive-ul celor de la KFC”, a mai declarat Alexandru Berechet.