Karateka Iris Dobre s-a calficat la Campionatul Mondial din Slovenia. Alte două sportive, de la ACS Prietenia Caracal, medalii la Campionatul Naţional

Rezultate deosebite în Finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional ce s-a desfăşurat la Brăila, în perioada 9-11 septembrie, la Brăila, pentru karateka de la ACS Prietenia Caracal. Iris Dobre, fiica sportivului şi antrenorului Oliwer Dobre, a cucerit aurul în proba kata individual, la categoria de vârstă 14-16 ani, şi s-a calificat la Campionatul Mondial din Slovenia, la care va participa şi Oliwer, ajuns la 49 de ani.  

Karateka Iris Dobre s-a calificat la Campionatul Mondial din Slovenia, în urma participării la Finala Campionatului Național, unde a cucerit medalia de aur la categoria de vârstă 14- 16 ani, în proba kata individual.

Secția de Karate Tradițional din cadrul clubului ACS prietenia Caracal mai are două campioane naționale prin Dobrescu Natalia, care a obținut medalie de aur la proba de fuku-go,argint la proba de kumite Individual şi  argint la proba de Kogo-kumite. De asemenea, Ana Popescu este dublă campioană națională la proba kumite Individual şi kogo-kumite. Tot ea a mai cucerit şi medalia de argint la  fuku-go, dar medalia de bronz la proba de kata individual.


  • Foto Karateka Iris Dobre s-a calficat la Campionatul Mondial din Slovenia. Alte două sportive, de la ACS Prietenia Caracal, medalii la Campionatul Naţional
  • Foto Karateka Iris Dobre s-a calficat la Campionatul Mondial din Slovenia. Alte două sportive, de la ACS Prietenia Caracal, medalii la Campionatul Naţional

Ceea ce este de apreciat, este ca sportivele mele au disputat trei finale de luptă, astfel că ACS  Prietenia a ocupat primele două locuri pe podium la categoria de vârstă 21+ ( seniori feminin ).  

Împreună cu fiica mea Iris și cele doua sportive, în ciuda varste înaintate , aproape 49 de ani, m-am calificat și eu la Campionatul Mondial din Slovenia, obținând titlul de vicecampion național la proba de kumite Individual, campionat care sa desfășurat în luna iunie la București.

ACS Prietenia Caracal a participat cu aceşti trei sportivi la acest campionat ,iar toţi trei au devenit Ccmpioni naționali, având un procentaj de 100%. Sunt mândru de elevii mei, care au respectat întocmai toate indicațiile primite”, a declarat Oliwer Dobre, antrenor al clubului de karate ACS Prietenia Caracal.