Sănătate

2019-04-22, 16:12:07

Zeci de olteni vindecaţi de Hepatită C cu ajutorul tratamentului interferon free. Medic: „În trei luni sunt vindecaţi”

De la începutul anului şi până în prezent, doar şefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Nicoleta Udrea, a ajutat 20 de olteni să se vindece de Hepatita C. Investigaţi la Slatina, aceştia au fost trimişi apoi în Centrul Universitare Craiova, unde au beneficiat de tratamentul interferon free, costurile suportate de stat ridicându-se la 35.000 de euro.

Zeci de olteni diagnosticaţi cu Hepatită C au beneficiat în acest an de tratamentul cu interferon free.

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Slatina, medicul Nicoleta Udrea, a ajutat peste 20 de olteni să beneficieze de tratamentul de ultimă generaţie. Pacienţii sunt diagnosticaţi la Slatina, investigaţi şi trimişi apoi în Centrul Universitar Craiova unde primesc tratamentul. 

„Vine bolnavul cu Hepatită C, eu îi dau un formular special prin care este stabilită cantitatea de virus în sânge. Cu un alt formular, el îşi dozează gradul de fibroză. Cu aceste analize, pacientul se întoarce pe secţie, după care îl trimit la Craiova. Eu colaborez cu doctoriţa Ionescu, care a plecat în decembrie de la Slatina. Eu îi testez la Slatina, exclud alte afecţiuni, iar ea iniţiază tratamentul. Pacientul mai vine pe secţie, pentru că trebuie să fie monitorizat, să-şi mai facă analize. Din ianuarie până acum, doar eu am trimis la Craiova 20 de pacienţi, care au beneficiat de acest tratament. În trei luni sunt vindecaţi”, a spus Udrea.

Medicul slătinean spune că oltenii au acces la acest tratament, deşi pilulele sunt foarte scumpe.

„Pacienţii au acces la tratament, dar ei trebuie să îndeplinească condiţiile. Din câte am înţeles, gradul de fibroză o să dispară şi vor intra toţi în program, va fi nevoie să aibă doar virusul detectabil. Tratamentul costă 35.000 de euro. Bolnavul primeşte gratuit acest tratament, care se întinde pe trei luni, iar rata de succes este de aproape 98 la sută”,
a adăugat Udrea.

Comentarii

Redacţia

2019-04-22 16:12:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...