Societate

2017-04-12, 14:42:28

Zeci de copii din căsuţele de tip familial, petrecere şi voie bună în curtea DGASPC Olt

Curtea DGASPC Olt a răsunat de cântece şi voie bună, miercuri, zeci de copii din căsuţele de tip familial aducând laudă lui Iisus. În aşteptarea Iepuraşului, micuţii au primit cozonac, mere şi gogoşi.

În aşteptarea Paştelui, zeci de copii din căsuţele de tip familial au cântat şi au spus poezii despre iubirea necondiţionată. Cu dezinvoltura specifică, aceştia au încântat asistenţa, arătând astfel că în ciuda dezinteresului afişat de familiile biolgice aceşti micuţi oferă o dragoste sinceră. Cel mai hazliu a fost Florin, un copil de şase ani, care s-a încurcat după ce a spus prima stofă a poeziei. Spontan, acesta a cerut ajutor în public.

La finalul micii petreceri din curtea DGASPC Olt, copii au primit cozonac, gogoşi şi plăcintă.

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a declarat că la această activitatea specifică Sărbătorilor Pascale au participat copii din Centrele Amicii şi Centrul de Zi Slatina, dar şi de la „Sfântul Andrei” şi Căsuţele „Valentin”.    
 
„Este o activitate specifică acestei sărbători. Iubirea este cel mai important lucru de care au nevoie şi copiii noştri. În această săptămână vorbim de iubirea lui Dumnezeu, care ne iubeşte necondiţionat pe fiecare dintre noi. La acest eveniment au participat în jur de 30 de copii de la Centrul Amicii şi Centrul de Zi Slatina, Sfântul Andrei şi Căsuţele Valentin, care au cânta şi au interpretat cântece. Micuţii au fost îndulciţi cu plăcinte, mere, gogoşi, cozonaci, dar şi tradiţionalele ouă roşii”, a spus Piroşca.

Preotul paroh de la Biserica Sfântul Nicolae le-a vorbit copiilor pe înţelesul lor despre simbolistica acestor zile.

Copiii vor merge să ia Lumină alături de reprezentanţii DGASPC Olt şi vor petrece Paştele în căsuţe, în familia instituţiei, cu o masă specială.

Comentarii

Redacţia

2017-04-12 14:42:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro