Vor fi ridicate doar maşinile parcate neregulamentar. Slătinenii care nu respectă Codul Rutier trebuie să plătească costul transportului şi depozitarea

Proiectul privind „Regulamentul de organizare, exploatare şi atribuire a locurilor de parcare”, dar şi activitatea de ridicare a maşinilor va intra, de la finalul acestei săptămâni, în dezbatere publică. Slătinenii trebuie să ştie că ridicarea vehiculelor se va putea face doar la solicitarea poliţiştilor de la Rutieră sau Poliţia Locală, pentru o încălcare a Codului Rutier.

Autorităţile locale au stabilit atât procedura de ridicarea a maşinilor, cât şi tarifele ce vor fi suportate de slătinenii care încalcă Codul Rutier, parcându-şi maşinile în zonele interzise.


Şeful Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminat Public din cadrul Primăriei Slatina, Claudiu Dascălu, a declarat că maşinile vor putea fi ridicate doar în baza dispoziţiei Poliţiei Rutiere şi a poliţiştilor locali. 


„Ridicarea maşinilor se va face doar în baza Codului rutier, practic dacă maşina încurcă circulaţia. Poliţia dă o dispoziţie de ridicare, doar pentru zonele unde staţionarea sau parcarea sunt interzise. Poliţia Locală are şi ea atribuţii pe acest segment. Repet, se vor ridica maşini doar în baza legislaţiei rutiere, adică pentru încălcarea OUG 195/2002. Dacă maşina este parcată pe cea ocazională şi nu s-a plătit tichet, aceasta nu este ridicată, dar se pot primi amenzi”, a spus Dascălu.


Slătinenii care nu parchează regulamentar, iar maşina le este ridicată, transportată şi depozitată mai mult de 48 de ore trebuie să scoată din buzunar 700 de lei, în timp ce persoanele juridice, dublu. Dacă maşina este ridicată şi depozitată, omul achită în mai puţin de 48 de ore 350 de lei, iar persoana juridică 700 lei. Pentru fiecare zi de depozitare, după expirarea celor 48 de ore, oltenii vor scoate din buzunar câte 50 de lei.