Politică

2018-06-26, 18:57:49

Voiculescu, despre plecările din PNL: „Lăsaţi-ne pe noi să ducem mai departe doctrina liberală!”

Preşedintele PNL Liviu Voiculescu a comentat, marţi, într-o conferinţă de presă plecarea senatorului Siminica Mirea la PSD.

„Lăsaţi-ne, fraţilor, în pace!” a fost mesajul lui Voiculescu, urmat de afiramţia că cei care au rămas în PNL duc mai departe doctrina liberală.

„Am fost acuzat inclusiv de dânsa și de mulți alții că dau oameni afară, că nu îi ținem alături de noi, că nu sunt un om de echipă. I-am dat afară și îi voi da în continuare pe toți aceia care nu simt să fie alături de PNL, pe cei care pun interesul personal în fața interesului partidului, pe oportuniști, pe falși, pe trădători. Îi rog și repet solicitarea mea: Lăsați-ne, fraților, în pace! Lăsaţi-ne pe noi să ne facem treaba, să facem ceea ce considerăm că este drept, lăsaţi-ne pe noi să ducem mai departe doctrina liberală, dacă nu vă regăsiţi aici şi dacă urmăriţi din politică cu totul şi cu totul altceva”,
a declarat Voiculescu.

Preşedintele liberalilor olteni a acuzat-o pe Siminica Mirea că, în 2016, a ajuns în capul listei pentru Senat, în urma unor „jocuri de culise”.

„În 2016, colegii mei din filiala Olt au întocmit nişte liste pentru alegerile parlamentare, votate cu o majoritate covârşitoare. Pe prima poziţie pe lista de la Senat a fost regretatul nostru preşedinte Moisescu, un om pe care îl ştiţi cu toţii şi care a îmbrăţişat doctrina liberală până în clipa în care a murit. Pentru un astfel de om, un liberal adevărat a fost îndepărtat prin acele jocuri de culise la care dumneaei foarte des făcea referire. Da, au fost nişte jocuri de culise, în 2016, prin care dumneaei a ajuns pe poziţia întâi la lista de la Senat”,
a spus el.

Întrebat dacă nu cumva algoritmul în urma fuziunii dintre PNL şi PDL cerea paritate între cele două partide, pe liste, Voiculescu a declarat că nu ştie despre aşa ceva.

„Întocmirea listelor pentru parlamentarele din 2016 s-a făcut pe baza evaluării muncii fiecărui dintre candidaţii pentru aceste funcţii. În urma analizei noastre, pe poziţia întâi la Senat a reieşit domnul Costel Moisescu. Nu a fost acest algoritm la Olt, nu ştiu eu de acest algoritm la Olt”, a afirmat Liviu Voiculescu.

Şeful PNL a ţinut să precizeze că primarul din Crîmpoia, Ionel Mirea, soţul senatoarei Siminica Mirea, nu riscă excluderea din partid după mişcarea politică a soţiei sale.

„Nu s-a pus în niciun moment în discuţie, joi vom avea o şedinţă a Biroului Politic Judeţean. Nici nu mi-a trecut prin minte o astfel de măsură legată de domnul primar. O să am o discuţie cu dumnealui, din partea mea toată deschiderea faţă de domnul primar şi echipa de consilieri locali ai PNL din Crîmpoia. Am un sentiment de frustrare pentru că eu chiar cred în PNL. (...) Sunt liberi să plece cei ce nu-şi văd locul aici. Noi facem tot ce este corect”, a conchis liberalul.

Comentarii

Redacţia

2018-06-26 18:57:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...