Viile, afectate de îngheţul din primăvară. Producţia de struguri de vin, scăzută

Cei care deţin podgorii în judeţ se plâng că, în această toamnă, producţia de struguri de vin este una mică, soiurile albe fiind afectate de îngheţul din primăvară. În schimb, la soiurile Cabernet şi Merlot producţia poate ajunge şi la şapte-opt tone la hectar.

Viticultorii olteni vor obţine o producţie mică de struguri de vin, în această toamnă. Specialiştii pun această producţie scăzută pe seama îngheţului din primăvară, care a afectat podgoriile.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu, a precizat că producţia este mult mai bună la soiurile Cabernet şi Merlot.

„S-a intrat şi la recoltat de struguri. La strugurii de vin producţia este mai mică, pentru că în zona de nord a judeţului, la Viti-pomicola Sâmbureşti, soiurile albe au fost afectate de îngheţul târziu. Producţia a fost mică, de 2.500 kilograme până în trei tone pe hectar. În urma evaluării care s-a făcut, la soiurile Cabernet şi la Merlot producţia va fi de şapte-opt tone la hectar”,
a spus Marinescu.