Eveniment

2021-10-22, 08:49:28

VIDEO. Pacienţii unui spital din Gorj, transferaţi după ce instalaţia de oxigen s-a stricat. A fost activat Planul ROŞU de intervenţie

Planul ROŞU de intervenţie a fost activat în această dimineaţă după ce instalaţia de oxigen de la Spitalul Târgu Cărbuneşti s-a stricat. Două persoane au murit.


Peste 100 de pacienţi ai spitalului au fost evacuaţi. Autorităţile cer ajutor de la judeţele învecinate.

15 pacienţi erau la Terapie intensivă, dar peste 40 aveau nevoie de oxigen.


O parte dintre pacienţi sunt transportaţi către alte spitale.

"A aparut o defecțiune la statia de oxigen a spitalului din Târgu Cărbuneşti. A fost activat planul roșu de interventie. Toate fortele si mijloacele au fost direcționate la fata locului. Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din judet pentru a fi redistribuite catre spitalul din Târgu Cărbuneşti. A fost solicitat sprijin din județele învecinate. În acest moment o parte din pacienți sunt transportati cu ambulantele către alte spitale!", transmite ISU Gorj.

11 ambulanţe SMURD au fost trimise către Spitalul Târgu Cărbuneşti. Se aşteaptă remedierea defecţiunii de la instalaţia de oxigen, iar până atunci se face ventilare manuală pentru pacienţii care nu pot respira fără oxigen.

15 pacienţi au fost direcţionaţi către alte spitale.

FOTO: Arhivă


Comentarii

Redacţia

2021-10-22 08:49:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...