VIDEO. Oasele descoperite la Brâncoveni nu au fost arse. Procuror: „Mergem spre ipoteza că au fost puse, plantate acolo”

Autorităţile nu au foarte multe indicii privind cele două schelete descoperite marţi pe un teren agricol din comuna Brâncoveni, sat Mărgheni. Procurorii olteni aşteaptă rezultatele expertizei antropologice care va stabili vârsta, sexul, data la care a survenit decesul şi dacă sunt urme de violenţă. Tractoristul, un coleg al acestuia şi alte două persoane au fost audiate în acest caz. Oamenii legii au şi o ipoteză.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că se merge pe varianta aducerii celor două cadavre pe această tarla şi îngroparea lor aici.

„Mergem spre ipoteza că ele au fost puse, plantate acolo. Într-o primă etapă s-au găsit un craniu şi fragmente osoase. Şi dacă a fost integral acel schelet, este posibil ca el să fi fost deplasat ca urmare a lucrărilor de arătură făcute. Când am făcut cercetările, cele de-al doilea schelet a fost găsit integral. Am audiat tractoristul, colegul lui şi alte două persoane care mai erau prin zonă, pentru că ele l-au anunţat pe tractorist că au văzut un craniu”,
a spus Anuţa.

Tractoristul a rămas şi el şocat de descoperire. Acesta spune că a putut identifica cu uşurinţă oasele ce aparţin unui schelet uman.

„Eu doar am arat. Mie mi-a spus cineva din cealaltă parte că am scos un cap de om, bărbat, femeie ce o fi fost. Oase de om erau toate. Erau înşirate pe brazde, costele, şoldurile, oasele de la picioare. Plus că au mai săpat lângă drum şi au găsit un om întreg”, a spus tractoristul. 

Procurorii olteni aşteaptă rezultatele unei analize antopologice, pentru a afla mai multe detalii despre cele două victime.

„Nu s-au găsit haine şi nici saci la faţa locului. Nu au fost crime cu autor necunoscut în zonă. Facem verificări privind persoanele dispărute în zonă, până acum nu am constatat nimic care să prezinte importanţă pentru anchetă. Nu putem spune cât sunt de vechi fragmentele oasoase, acesta este scopul expertizei antopologice. Din primele informaţii pe care le avem, în anii precedenţi lucrările agricole nu au fost efectuate până în marginea drumului, din cauza solului care era neprielnic. Acum înţeleg că este umiditatea mai mare şi a permis ca lucrarea de arătură să fie efectuată până aproape de margine, unde au fost găsite şi fragmentele osoase. Erau îngropate. Expertiza antopologică va stabili cu exactitate vârsta, sexul, data decesului. S-a stabilit şi o expertiză genetică în vederea identificării profilului ADN”, a adăugat Anca Anuţa.

Primele rezultate ar putea veni până la finalul acestei săptămâni.

„Noi am rugat ca rezultatele preliminare ale analizei antropologice să ne fie trimise în cel mai scurt timp, până la sfârşitul zilei, mâine, poimâine, nu ştim exact. Când le avem, le comunicăm. Acele cadavre nu au fost arse. Stabilirea unor semne de violenţă este tot un obiectiv al expertizei antopologice, identificarea unor traumatisme craniene”,
a conchis prim-procurorul oltean.

Dacă se constată că victimele au fost ucise, autorul riscă o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 20 de ani sau chiar detenţie pe viaţă.