Eveniment

2017-06-18, 19:10:09

VIDEO. Grindina a făcut ravagii, la Sprîncenata, fiind afectate și culturile agricole

Grindina a făcut ravagii în comuna Sprîncenata, sâmbătă seara, fenomenul meteo extrem afectând culturi agricole. Imaginile cu căderile de grindină au fost postate de localnici pe site-urile de socializare.

Dintr-o filmare făcută în satul Uria, se poate vedea cum grindina a transformat totul în alb, făcându-i pe martori să se întrebe în ce anotimp sunt de fapt.

Autorul filmării, Vasilică Ion, spune că totul s-a petrecut în mai puțin de cinci minute, în urma unei„ruperi de nori”.

Viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Sprîncenata, Vasile Cîrstea, a declarat, pentru Gazeta Nouă, că au fost afectate satele Uria și Sprîncenata. El a adăugat că o comisie a primăriei urmează să evalueze pagubele produse culturilor agricole.

„A bătut grindina în satul Uria și la ieșirea din Sprîncenata spre Frunzaru. Au fost afectate și culturile agricole, dar încă sunt impracticabile drumurile din câmp pentru a putea merge să evaluăm pagubele", a declarat, pentru Gazeta Nouă, Vasile Cîrstea.

Județul Olt s-a aflat, sâmbătă, printre cele 32 de județe pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ, cantităţile de precipitaţii putând depăşi, izolat, 70 de litri pe metrul pătrat.

Comentarii

Redacţia

2017-06-18 19:10:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro