Sport

2019-09-23, 14:03:13

Victorina Bora, dezamăgită de jucătoare după meciul cu Cisnădie: „Dacă nu ne batem şi nu respectăm ceea ce am stabilit, lucrurile se complică indiferent de adversar”

Echipa de handbal CSM Slatina a pierdut, scor 21-28, meciul cu Măgura Cisnădie, însă, înainte de rezultat, jocul a adus nemulţumiri. Antrenoarea grupării slătinene, Victorina Bora, a avut multe de reproşat jucătoarelor, care au făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din actualul sezon.

Victorina Bora nu şi-a menajat deloc jucătoarele după meciul cu Măgura Cisnădie. Antrenoarea grupării slătinene a criticat dur evoluţia echipei, dar mai ales faptul că jucătoarele sale nu au respectat indicaţiile tehnico-tactice.

„Atât timp cât încă de luni am stabilit clar că nimeni nu trebuie să arunce cu boltă, am studiat portarul, ele au aruncat cu boltă... inclusiv jucătoare ca Oana Chitacu, cu experienţă. Am stabilit clar că Ada Modovan vine în zonă centrală, pe fentă, am chemat-o pe Adina la margine... degeaba. După ce că nu suntem o echipă super valoroasă, nici nu suntem capabile să respectăm ce pregătim de luni până sâmbătă. În apărare, face fiecare ce vrea. Din păcate, Luci, în momentul acesta, nu ajută echipa, trebuie să fim corecţi şi sinceri. Cum bine ştiţi, ea anul trecut a jucat la Baia Mare foarte puţin, înainte a devenit mamă... Atât am putut să aducem, atât am adus. Trebuie să aşteptăm în continuare ca Alexandra Gogoriţă să-şi revină. Am pregătit-o toată săptămâna pe Clara, fără foarte multă alergare, pentru că nu are voie, pentru aruncările de la 7 metri, dar aţi văzut ce s-a întâmplat. E simplu, când nu marchezi din situaţii clare, când nu reuşeşti să ţii minte de la bancă până în teren unde trebuie să arunci, acolo se înclină balanţa către adversar”, a precizat Victorina Bora.

Antrenoarea grupării slătinene nu îşi explică de ce elevele sale nu au pus în aplicare ceea ce s-a pregătit în săptămâna premergătoare confruntării.

„Nu ştiu ce se întâmplă, nu ştiu de ce îşi pierd încrederea în ele... Dacă stabilieşti clar că nu ai voie cu boltă!? Nu dai, arunci cu pământul. Nu trebuie să ne mai ascundem, trebuie să înţelegem că nu suntem cine ştie ce jucătoare, să înţelegem că dacă nu ne batem şi nu respectăm ceea ce stabilim, lucrurile se complică, oricare ar fi adversarul din faţa noastră, cu atât mai mult când ai unul care are jucătoare cu experienţă”, a mai spus Bora.

Cât priveşte pauza de două săptămâni, până la următorul meci, cel cu U. Cluj, extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării, Victorina Bora a fost tranşantă.

„Să sperăm că este binevenită pauza asta, dar eu mi-am pierdut încrederea în ele atât timp cât nu respectă ceea ce le cer. Nu pot spune că mai am încredere în jucătoarele mele. Vreau doar să respecte ce spun, iar dacă pierdem meciul, asta este, dar să respecte. Până la proba contrarie, eu am dreptate. Când suntem agresive, intrăm în posesia mingii, jucăm altceva...”, a mai precizat antrenoarea grupării slătinene.

Legat de numeroasele ratări de la 7 metri, Victorina Bora s-a arătat exasperată. Aceasta a apelat la mai toate jucătoarele din lot, în încercarea de a găsi soluţia cea mai bună.

„Fiecare echipă are una, două jucătoare, specializate pe aruncările de la 7 metri. Asta nu se face la Liga Naţională, astea sunt semnale din momentul în care sunt junioare. Noi nu avem aşa ceva. Foarte bine mi-a bătut săptămâna asta Elena Fulgoi, iar acum a ratat. Pregătesc mai mult decât oricare altă echipă aruncările de la 7 metri. De luni le pregătim, după ce la Braşov am ratat şase din şase aruncări. Mai mult decât să-ţi spun unde să arunci, ce vrei să-ţi fac. La Liga Naţională nimeni nu îţi spune unde să finalizezi. Studiem portarul, puncte vulnerabile, puncte forte... de aici încolo e treaba lor, ţine de ele. Asta e realitatea. Nu ştiu cine le-a spus lor că sunt mari jucătoare, că nu sunt, să ne înţelegem. Nu au fost niciodată, ci am format un grup foare puternic. Fiind unite, fiind echipă, am avut câştig de cauză, acum suntem neîncrezătoare... Sper ca până la jocul de la Cluj să le fac să înţeleagă că sunt aproape de valoarea lor, aproape... pentru că şi Cluj are jucătoare peste noi”, a conchis Bora.

Comentarii

Redacţia

2019-09-23 14:03:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...