Actualitate

2019-06-24, 14:49:24

Veşti bune de la Fisc pentru fermieri. TVA redusă la 5% pentru produsele bio

Reprezentanţii Fiscului oltean au anunţat că taxa pe valoarea adăugată pentru produsele bio a scăzut de la nouă la sută la cinci la sută. Măsura ar trebui să-i încurajeze pe fermieri să se îndrepte spre agricultura ecologică.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt a precizat că măsura se aplică de la 1 iunie.

„De la 1 iunie 2019 se diminuează cota de TVA aplicabilă livrării alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aceasta devenind cinci la sută, până la data de 31 mai 2019, cota a fost  de nouă la sută. Livrarea acestor alimente va fi însoţită de copia documentului de recunoaştere, atestare, certificare eliberat de autoritatea competentă, cu excepţia livrării efectuate către consumatorul final”, se arată într-un comunicat al Fiscului oltean.

Comentarii

Redacţia

2019-06-24 14:49:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...