Comunitate

2020-01-22, 20:25:17

Valorile Slatinei, premiate de primărie în cadrul Galei Superlativelor. Cinci medici, cetăţeni de onoare ai oraşului

Cinci medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au primit, miercuri, în cadrul Galei Superlativelor, distincţiile de cetăţeni de onoare ai oraşului. Totodată, au fost premiate principalele instituţii ale judeţului, ONG-uri, dar şi persoane care s-au evidenţiat, prin activitatea desfăşurată în 2009. Şi societăţile comerciale de pe platforma industrială a municipiului au primit distincţii şi diplome.

Printre instituţiile premiate s-au numărat Consiliul Judeţean Olt, Prefectura Olt, Spitalul Slatina, Inspectoratul Şcolar, Jandarmeria, Poliţia sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarul Emil Moţ a oferit distincţiile de cetăţean de onoare medicilor Renică Diaconescu, Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu şi Andrei Ştefănescu.

Renică Diaconescu primeşte această distincţie pentru dăruirea, profesionalismul și întreaga carieră în domeniul neurologic și pentru demersurile privind înfiinţarea Compartimentului de tromboliză la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unitate spitalicească devenită Centru Regional de Tromboliză.
În urma înființării acestui centru, la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost tratate peste 30 de persoane care au suferit un accident vascular.

Medicii Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu şi Andrei Ştefănescu sunt recompensaţi pentru implementarea cu succes a tehnicilor inovative de reconstrucţie maxilo-facială în intervenţii chirurgicale executate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Specialiștii în Chirurgie Orală și Maxilo-Facială au efectuat o operație complexă de reconstrucție a mandibulei cu tehnologie 3D. Echipa de medici formată din Andrei Ștefănescu, Mădălin Săndulescu, Ela Rusoiu și condusă de doctorul George Craioveanu realizează la Spitalul Județean de Urgență Slatina de mai mulți ani, intervenții reconstructive din ce în ce mai complexe.

Pentru prima dată, planificarea intervenției s-a realizat 3D, tehnologie care a scurtat efectiv timpul petrecut în sala de operație, intervenția chirurgicală a fost efectuată în aproximativ 11 ore și a cuprins șase operații.

La finalul Galei, Paula Seling a susţinut un recital. De asemenea, Gabriel Bâscoveanu, participant la Vocea României, a interpretat câteva melodii, în cadrul evenimentului. El a fost şi premiat de primărie.

Comentarii

Redacţia

2020-01-22 20:25:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...