Sănătate

2021-10-26, 14:55:59

Val de infecţii respiratorii acute şi pneumonii, în Olt. Cei mai afectaţi sunt copiii

Potrivit datelor DSP Olt, în ultima săptămână de supraveghere a gripei, infecţiilor respiratorii acute şi pneumoniilor, s-au înregistrat 405 cazuri de infecţii respiratorii şi 268 de pneumonii. Cei mai afectaţi sunt copiii.

Potrivit DSP Olt,  în săptamâna 18- 24.10.2021, la nivelul judeţului Olt,  s-au inregistrat  405 cazuri  de înfecţii respiratorii acute, 17 necesitând internare, şi 268 cazuri de pneumonii, cu 26 de internari.  Ponderea o deţine grupa de varsta  0- 19 ani. Până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. 

 Pentru limitarea extinderii infecţiilor  virale, inclusiv gripa, D.S.P. – Olt recomandă:

- Evitarea, pe cat posibil, a aglomerarilor umane si a contactului cu persoanele bolnave.

- Folosirea batistei de unica utilizare;

- Respectarea unui regim sanatos de viata- alimentatie bogata in legume si fructe;

- Evitarea consumului de  alcool, cofeina, pentru că acestea pot duce la deshidratare si astfel la  agravarea simptomelor.

- Adaptarea unei ţinute  vestimentare adecvate sezonului.

- Menţinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii in comunitate.

- Omul bolnav se izolează de restul familiei într-o camera corespunzatoare din punct de  vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încalzită 24-26 grade C).

- Evitatera automedicaţiei si prezentarea la medicul de familie in cazul apariţiei unor semne/ simptome compatibile cu gripa.

- Cea mai eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa este vaccinarea antigripală. 


Comentarii

Redacţia

2021-10-26 14:55:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...