Învăţământ

2020-04-03, 17:34:42

USAMV Filiala Slatina donează elevilor liceelor din mediul rural tablete conectate la internet

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară Filiala Slatina se implică activ în sprijinirea elevilor care de mai bine de trei săptămâni nu mai pot merge la şcoală din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, elevii liceelor din mediul rurral, din judeţul Olt, vor primi tablete care sunt conectate la internet, pentru a putea studia în continuare.

Victor Tiţa, directorul USAMV Slatina a fost deja la Osica de Sus, unde a înmânat primele tablete. 

„Astăzi au sosit în județul Olt, pentru două dintre liceele din mediul rural, 52 de tablete cu internet oferite de USAMV București elevilor din medii dezavantajate, dar cu rezultate bune la învățătură, în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ. Astfel, 35 de elevi ai Liceului Teoretic «Ion Gh. Roșca» din Osica de Sus au primit deja aceste tablete, iar luni vom duce alte 17 la Liceul Tehnologic Iancu Jianu. Aceste instrumente IT de ultimă generație sunt menite să faciliteze procesul educațional la distanță în contextul pandemiei de COVID-19, care pune elevii în situația să utilizeze diferite platforme online pentru a fi aproape de profesorii lor în vederea pregătirii examenelor de Bacalaureat”, a declarat directorul USAMV Filiala Slatina, Victor Tiţa.

Decizia de ajutorare a copiilor din mediul rural a fost luată de rectorul USAMV, Sorin Câmpeanu, care îşi doreşte ca prin aceste tablete să se reducă pe cât posibil diferenţele faţă de elevii din mediul urban. 

„Luând în considerare discrepanțele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă online a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești”, declarat Câmpeanu.

 


Comentarii

Redacţia

2020-04-03 17:34:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...