Sănătate

2018-08-23, 15:41:28

Unitatea mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin de la Spitalul Craiova va deservi şi judeţul Olt

Centrul mobil care permite efectuarea analizelor pentru depistarea cancerului de col uterin cu care va fi dotat Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova va ajunge şi în judeţul Olt, dar şi în celelalte judeţe din Oltenia.

Autospeciala respectivă face parte dintr-un lot de opt astfel de unități mobile cumpărate de Ministerul Sănătății. Potrivit unui comunicat de presă, achiziția autospecialelor a fost realizată în vederea creșterii capacității tehnice a reţelei naționale de screening în vederea îndeplinirii programului național de testare a cancerului.

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova, Alin Demetrian, a declarat că unitatea mobilă va ajunge în toate judeţele Olteniei.

„Voi face tot posibilul ca această unitate mobilă să circule, nu să devină obiect de muzeu. Vom lua legătura cu toate unităţile sanitare din regiune pentru ca programul să-şi atingă obiectivul”, a declarat Demetrian.

El a adăugat că autspeciala va fi livrată la Craiova, în noaptea de joi spre vineri.

Unitățile sanitare beneficiare ce participă la campania națională pentru depistarea cancerului de col uterin și către care sunt destinate aceste autospeciale sunt: Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca; Spitalul Clinic Județean Mureș; Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara; Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova; Institutul Regional Oncologic Iași (care va primi două unități); Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București și Institutul Național Pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.

Programul de screening pentru cancer de col uterin beneficiază de finanțare în valoare de 47 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile.


Comentarii

Redacţia

2018-08-23 15:41:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...