Comentariul Gazetei

2019-02-05, 12:11:25

Unde se poate ajunge cu dezinformarea de pe reţelele de socializare...

Cu toţii suntem îngrijoraţi de situaţia alarmantă a epidemiei de gripă din ţara noastră. Ne protejăm, încercând pe cât posibil să respectăm sfaturile medicilor. Am observat numeroase persoane care purtau mască de protecţie însă multe dintre ele o aveau aplicată greşit. De ce? Pentru că o astfel de dezinformare a circulat câteva zile pe Facebook. Efectiv, mascuţa, care ar trebui să ne ofere o oarecare protecţie, era aplicată cu partea verde în interior.

Este incredibil unde se poate ajunge cu dezinformările de pe reţelele de socializare. Mai grav, curentul antivaccinare ne-a adus în situaţia de a înregistra, aproape în fiecare zi, câte un deces din cauza gripei. Nu trebuie să fii expert în medicină, să ştii că vaccinul este creat tocmai pentru a-ţi asigura imunitatea la anumite virusuri. Trebuie luat în seamă raportul beneficiu-risc, iar vaccinurile, de-al lungul vremii, au salvat milioane de vieţi prin eradicarea unor maladii grave.

M-am vaccinat antigripal prin toamna anului 2012. Nu doar că nu am contactat virusul gripal, dar ani buni nu am făcut forme de răceală severă.

Medicii atrag atenţia în fiecare zi că cea mai eficientă măsură de protecţie este vaccinarea, dar cu toatea astea oamenii sunt rezervaţi în a respecta acestă indicaţie. De multe ori, doar pentru că plecăm urechea la dezinformările de pe reţelele de socializare...

Comentarii

Redacţia

2019-02-05 12:11:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...