Un strop de otravă. În fiecare zi!

Spitalele sunt pline până la refuz de pacienţi. Medicii vorbesc despre creşterea dramatică a numărului de bolnavi cu cancer. Grav este că sunt diagnosticaţi oameni tineri, maladia ajungând să lovească în plin chiar şi segmentul 30-40 de ani. Toată lumea se întreabă de ce? De ce am ajuns la statistici înspăimântătoare!? Sunt convinsă că alimentaţia are un rol important în tot ceea ce înseamnă această maladie. Producem din ce în ce mai puţin în gospodării, cumpărăm mâncare fabricată la scară largă, de obicei adusă de peste hotare. Din cauza stilului de viaţă, alegem tot mai des mâncarea procesată.

Doar în acest an, autorităţile au vorbit despre mai multe alerte alimentare. Mii de ouă contaminate cu Fipronil de la o fermă din Scorniceşti au ajuns în unităţi alimentare din patru judeţe. Alertele alimentare curg pe site-ul ANSVSA, cele mai multe sunt despre peşte, file de somon, fulgi de nucă de cocos cu conservant dioxid de sulf sau zahăr brut nerafinat.

Deşi de foarte multe ori aceste substanţe sunt sub limita admisă, nimeni nu a studiat efectul cumulat al acestora asupra organismelor umane. Adică nu ştim cât avem de suferit din cauza afânătorilor din pâine, cumulat cu aditivii din mezeluri, din brânzeturi, cu antibioticele din carne, cu substanţele din legume şi fructe. Sunt alimente de bază pe care le consumăm zi de zi! Fiecare are câte un strop de otravă! Nu mult, dar cantitatea este constantă, zi de zi!