Agricultură

2019-07-16, 15:12:08

Un fermier din Mihăeşti, singurul care a reuşit să acceseze bani europeni pentru asigurarea lanurilor de porumb şi floarea soarelui. Câţi euro va primi olteanul

Din cei patru fermieri olteni care au depus cereri pe submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”, doar unul a fost selectat pentru finanţare. Acesta este din Mihăeşti şi va primi bani europeni pentru asigurarea culturilor de porumb şi floarea soarelui.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii OJFIR Olt, doar fermierul din Mihăeşti a fost declarat eligibil. Acesta va primi 1.740 de euro pentru plata poliţei de asigurare pentru culturile de primăvară, porumb şi floarea soarelui.

Astfel, fermierul oltean şi-a asigurat culturile de secetă, arşiţă, inundaţii, grindină, îngheţ, ploi torenţiale, furtuni, uragane şi tornade.

Scopul acestei submăsuri este încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă.

Sprijinul nerambursabil este de 70 la sută din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 SO, iar pentru fermele mari de 55 la sută.

Etapa I a sesiunii anuale de depunere a cererilor de finanţare aferentă culturilor de primăvară se desfăşoară în intervalul 1 aprilie - 30 noiembrie 2019. Astfel, în cadrul etapei I, numai culturile înfiinţate în primăvara anului 2019, pentru care există SO calculate, conform secţiunii din CF aferentă SM 17.1, pot face obiectul sprijinului prin submăsura 17.1, dacă sunt îndeplinite criteriile prevăzute în ghid.

Fermierii olteni îşi vor putea asigura şi culturile de toamnă.

Comentarii

Redacţia

2019-07-16 15:12:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...