Actualitate

2019-12-10, 15:12:44

Un bufet cu grătar, închis din cauza mizeriei. Aproape 900 de controale în domeniul igienei alimentare, într-o lună

Specialiştii DSVSA Olt au efectuat aproape 900 de controale doar în luna noiembrie, fiind urmărite, în primul rând, aspecte ce ţin de igienă. Pentru că nu erau respectate norme elementare de igienă, un bufet cu grătar a fost închis.

În cursul lunii noiembrie, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a desfășurat acțiuni de control în domeniul igienei alimentare, în vederea preîntâmpinării apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare, în urma consumului de alimente.

Astfel, au fost efectuate 443 de controale, din care şase verificări au vizat unităţile autorizate, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, iar 437 verificări au fost realizate în unităţi înregistrate sanitar veterinar, respectiv: restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare.

Specialiştii olteni au depistat nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, după cum urmează: condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare; lipsă monitorizare temperatură pentru spaţiile cu regim termic controlat; dosare medicale ale angajaţilor cu termen depăşit; manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea programului de autocontrol; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea criteriilor de compatibilitate.

Astfel, au fost aplicate 19 avertismente şi o amendă, în valoare de 10.000 de lei pentru un bufet cu grătar, unde s-a constatat comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă. Ca sancţiune complementară, a fost aplicată ordonanţa de suspendare a activităţii.


Comentarii

Redacţia

2019-12-10 15:12:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...