Umbra lui Ştirbu la PNL Olt. Voiculescu: „El este un parlamentar, dar preşedintele filialei sunt eu”

Proaspătul ales preşedinte al PNL Olt, Liviu Voiculescu, a ţinut, joi, să declare, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de noul preşedinte al PNL Slatina Gabriel Buliteanu, că deputatul Gigel Ştirbu, fostul şef al organizaţiei, nu mai are nicio influenţă în ceea ce priveşte soarta filialei.
Declaraţia acestuia vine în contextul în care noul şef al PNL Slatina este Gabriel Buliteanu, „victimă” a lui Ştirbu în 2012, când în urma unui sondaj contestat, s-a numărat printre cei care au pierdut cursa pentru susţinerea unei candidaturi la primăria municipiului.

Voiculescu a ţinut să declare că Ştirbu este un parlamentar, iar deciziile se vor lua „fără vreo intervenţie”.

„Preşedintele Filialei Olt a PNL este Liviu Voiculescu. Gigel Ştirbu este un parlamentar, la fel ca doamna Siminica Mirea, este un membru al partidului, poate să spună oricând vrea ceea ce vrea, dar preşedintele filialei Olt sunt eu. Atât timp cât sunt eu, deciziile se vor lua democratic, fără vreo intervenţie”, a declarat Liviu Voiculescu.

Actualul preşedinte al PNL Olt vrea ca venirea sa la putere să reprezinte un „moment zero” în partid.

„Eu vreau să cred că prin preluarea preşedinţiei de către mine, este un moment zero al acestei filiale. Dacă rămânem cramponaţi în trecut şi stăm să discutăm despre ce a fost, n-o să înaintăm. Trebuie să le spunem oamenilor ce facem noi, de acum înainte, nu să ne referim la ce a fost bine sau rău. Filiala Olt vrea să dea cel mai bun produs la Primăria Slatina, principalul obiectiv al organizaţiei municipale fiind câştigarea primăriei. Aceste decizii le vom lua la momentul potrivit şi, dacă în acea situaţie, va reieşi că domnul Buliteanu este cel mai bun candidat, cu siguranţă va fi cel mai bun”, a declarat Voiculescu.

La rândul său, Buliteanu a afirmat că şi-a dorit să candideze, dar dorinţa sa nu a coincis cu a unor „decidenţi politici”.

„Acest eveniment a tot fost dezbătut, la vremea respectivă. Am o obligaţie morală faţă de cei care au avut încredere în mine şi au dorit să-i reprezint. Am dorit să candidez, am dorit să câştig, am dorit să-i reprezint, din păcate decidenţii politici ai acelor vremuri au dorit, se pare, altceva. Cel mai bun exemplu pentru acea situaţie este ceea ce s-a întâmplat la Primăria Capitalei, unde rând pe rând candidaţii au fost schimbaţi până a rămas cel mai bun, care să piardă. În ceea ce priveşte viitorul, este o decizie politică a organizaţiei judeţene şi a organizaţiei municipale. Dacă voi sta bine în sondaje, cu siguranţă voi accepta să fiu candidat”, a afirmat Gabriel Buliteanu.

Întrebat cine sunt decidenţii, el a răspuns: „Erau de foarte sus. Nu mai sunt. A fost, cred, o decizie la nivel naţional” .