Învăţământ

2015-03-16, 18:39:12

Ultima reuniune în cadrul proiectului Comenius, derulat de Şcoala „Eugen Ionescu” Slatina

Profesori şi elevi de la cinci şcoli europene sunt prezenţi, în această săptămână, la Slatina, unde are loc ultima reuniune din cadrul Proiectului Multilateral Comenius „Reagir pour l’avenir”, în care este implicată şi Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu”.

„Reagir pour l’avenir” este un proiect multilateral care pune pe primul plan dimensiunea europeană a problemei mediului înconjurător. Proiectul vrea să scoată în evidenţă specificitatea peisajelor pentru a menţine biodiversitatea în Europa şi să refacă ecosistemele ameninţate de dezvoltarea habitatelor umane. Acest proiect are scopul de a da elevilor posibilitatea de a-şi exprima emoţiile, sentimentele, de a-şi pune întrebări despre viitorul lor datorită tematicii proiectului.  Şcolile partenere din Europa sunt următoarele: Scuola Secondaria di Primo Grado „G. Bovio” (Italia), Europachule Erkelenz (Germania), Instituto de Ensananza Secundaria „Jose Luis Tejada Peluffo” (Spania), Gimnazjum Nr. 2 im. Jana Pawła II (Polonia), Lyceee d’Enseignement General et Technologique „Voltaire” (Franţa).

 

Două dintre activităţile reuniunii vor avea loc la Biblioteca Judeţeană Olt „Ion Minulescu”. Este vorba de Simpozionul Internaţional „Reagir pour l’avenir”, care se va desfăşura miercuri, de la ora 9.00, şi Concursul Internaţional de recitări în limba franceză „Soirees de nacre”, ediţia a V-a, concurs prilejuit de Ziua Internaţională a Francofoniei, care se va desfăşura vineri, de la ora 11.00. 
 
De asemenea, în cadrul reuniunii vor fi organizate vizite la Staţia de Epurare Slatina, Alro, halda de gunoi menajer Slatina precum şi pe Valea Oltului pentru a cunoaşte Situl Natura 2000 „Valea Oltului Inferior”. Marţi, va fi organizată o vizită la Salina Ocnele Mari, Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni, municipiul Râmnicu Vâlcea, şi Parcul Naţional Cozia. Totodată specialiştii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt, Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria Slatina vor organiza mese rotunde în care vor prezenta elevilor informaţii despre problematica mediului înconjurător şi programele pentru protecţia patrimoniului natural derulate în judeţul Olt.
 

Comentarii

Redacţia

2015-03-16 18:39:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...