Sănătate

2021-03-05, 11:53:37

Tulpina sud-africană, identificată în România, la doi pacienţi din Piteşti şi Bucureşti

Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană au fost identificate în România. Este vorba de două persoane din București și Pitești.

„În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de pe teritoriul României. Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești. Totodată, specialiștii MedLife au identificat în această etapă a studiului încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalență de 77% pe lotul analizat. Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din București - 61 de pacienți, din Constanța - 4 pacienți, din Dâmbovița - 2 pacienți, din Prahova - 1 pacient, din Ilfov - 1 pacient, din Galați - 1 pacient, din Cluj - 1 pacient și din Teleorman - 1 pacient. Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică”, potrivit unui comunicat MedLife, citat de digi24.ro.
 


Comentarii

Redacţia

2021-03-05 11:53:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...