Eveniment

2018-03-12, 19:05:21

Trei râuri din Olt sub Cod Galben de inundaţii

O atenționare Cod Galben de inundaţii şi viituri a fost emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor, pentru intervalul 12 martie, ora 16.00 - 14 martie, ora 22.00, pe râurile din bazinele hidrografice Olt - bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior (judeţele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt), Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman) şi Vedea - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Vâlcea, Olt, Argeş şi Teleorman.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare. 

Totodată, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor.

„Atenționarea a fost transmisă tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. S-a dispus asigurarea permanenței la sediile primăriilor și transmiterea datelor de interes operativ către Centrul Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsăşteanu.

El a adăugat că pentru cursurile de apă din județul Olt atenționarea intră în vigoare începând cu ora 21.00.

Comentarii

Redacţia

2018-03-12 19:05:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...