Social

2021-03-29, 13:42:04

Trei persoane din Olt vor primi, în această lună, atestatele în meseria de asistent maternal

Continuă proiectul DGASPC Olt prin care se doreşte angajarea, până la finalul anului 2021, a 20 de asistenţi maternali pentru copiii aflaţi în grija statului. În luna martie, s-a organizat un al doilea curs de formare profesională, în urmă căruia trei persoane vor primi atestatele de astistenţi maternali. Mai mult, de la începutul anului, patru persoane au fost încadrate în muncă.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 01 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”  are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

„Începând cu 1 ianuarie și până în prezent, au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 13 cereri de evaluare  de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, 2 dintre acestea au fost evaluate favorabil,  3 cereri  sunt în curs de evaluare și 8 cereri au fost respinse. 

În luna martie 2021 au fost angajați 2 asistenți maternali profesioniști, astfel că în anul 2021 au fost angajați 4 asistenți maternali profesioniști. 

În luna martie 2021 a fost organizat al doilea curs de formare inițală în meseria de asistent maternal profesionist la care au participat 3 persoane, atestatele urmând a fi eliberate în ședința Comisia pentru Protecția Copilului  Olt  din data de 30.03.2021”, transmite DGASPC Olt, prin intermediul unui comunicat de presă. 

În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat opt primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. 

Întrucât în anul 2021, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.  


Comentarii

Redacţia

2021-03-29 13:42:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...