Învăţământ

2014-09-25, 17:58:24

Trei elevi şi patru profesori de la Şcoala „Eugen Ionescu”, în Italia în cadrul unui proiect Comenius

O delegaţie de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina va fi prezentă, în perioada 29 septembrie - 3 octombrie, la Foggia, în Italia, pentru activităţile desfăşurate în cadrul Proiectului multilateral Comenius „Reagir pour l’avenir”.

Reuniunea de proiect din Foggia va fi găzduită de Şcoala „Giovanni Bovio” şi este programată în cel de-al doilea an al proiectului în care s-au implicat şase şcoli din România, Franţa, Italia, Spania, Germania şi Polonia. Tema reuniunii este prezentarea observaţiilor făcute asupra climei, faunei şi florei din regiunile partenerilor în timpul acestei veri.

 

Delegaţia slătineană le are în componenţă pe elevele Bianca Rogojinaru, din clasa a VI-a , Georgiana Voica, clasa a VII-a şi Simina Barbu, din clasa a VIII-a. Ele vor fi însoţite de profesorii Constanţa Popescu, director al şcolii, Carmen Vespescu, coordonatorul proiectului, Emilia Andrei şi Genoveva Antonescu.


Potrivit coordonatorilor proiectului, Şcoala „Giovanni Bovio” din Foggia a propus un program variat în care delegaţiile partenere vor descoperi particularităţile climatice şi diversitatea faunei şi florei locale. Vor fi organizate vizite la observatorul pentru păsări din Incoronata, salina marină din Margherita di Savoia, parcul de eoliene din Troia, Parcul Naţional din Umbra şi castelul din Manfredonia.

 

„Reuniunea din Italia va reprezenta o experienţă nouă atât pentru elevi, cât şi cadrele didactice participante în care legăturile umane ce se vor stabili prin activităţile proiectului au un rol deosebit de important. Delegaţiile partenere vor avea posibilitatea de a constata asemănările şi deosebirile faunei şi florei în contextul unei clime diferite de la o regiune la alta”, a declarat profesorul Carmen Vespescu.


La începutul lunii octombrie 2013 a avut loc prima reuniune din cadrul proiectului, chiar la Slatina, la eveniment participând 12 profesori din cinci ţări. Aceştia au vizitat şcoala slătineană şi au avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii Comisariatului Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu şi cu cei ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului.


De asemenea, au fost organizate vizite la staţia de epurare a apei şi la cea de măsurare a calităţii aerului.

Comentarii

Redacţia

2014-09-25 17:58:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...