Trei cabinete de Psihiatrie, Neurologie şi Psihologie vor fi înfiinţate la Spitalul Schitu. Activităţile conexe vor ridica gradul unităţii medicale la patru

După ce Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci şi-a schimbat faţa, fiind realizate o serie de investiţii cu fonduri alocate de CJ Olt, unele continuând şi în acest an, reprezentanţii unităţii medicale vor să diversifice şi serviciile medicale. Astfel, conducerea spitalului de la Schitu vrea să înfiinţeze trei cabinete de Psihiatrie, Neurologie şi Psihologie, unde oltenii se pot adresa direct ca să-şi rezolve problemele. Înfiinţarea acestui ambulatoriu va genera şi ridicarea gradului unităţii medicale de la cinci la patru, ceea ce presupune şi o finanţare mai bună.

Graţie investiţiilor derulate de CJ Olt în ultimii ani, Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci a devenit o unitate de top din domeniu, fiind tot mai căutat de pacienţi ca să se trateze.

În paralel cu preocuparea permanentă pentru creşterea confortului pacienţilor, reprezentanţii unităţii medicale de la Schitu vor să diversifice şi serviciile medicale. Astfel, managerul Spitalului Schitu, medicul Sorin Brătoi, a precizat că îşi doreşte să înfiinţeze un ambulatoriu, unde să funcţioneze trei cabinete de Psihiatrie, Neurologie şi Psihologie.

Prin înfiinţarea acestor trei cabinete, oltenii vor avea posibilitatea să se adreseze direct unui specialist ca să-şi rezolve problemele.

Medicul Sorin Brătoi spune că înfiinţarea celor trei cabinete va duce şi la ridicarea gradului unităţii medicale de la cinci, la patru.

„Ne-am propus să facem un ambulatoriu unde să funcţioneze câte un cabinet de Psihiatrie, Neurologie şi de Psihologie. Pacienţii vor putea să fie văzuţi de către doctori la cabinet. Acum nu se poate, trebuie să vină doar cu bilet de trimitere şi să îl internăm. Pacientul nu poate să fie văzut de către medic. Astfel, din activităţi conexe ridicăm gradul spitalului de la cinci, la patru. Adică vom fi spital de specialitate de gradul patru. Putem ridica gradul spitalului prin două modalităţi: ori prin creşterea numărului de paturi, ceea ce este destul de greu, pentru că trebuie să ajungem la patru sute, ori prin oferirea de activităţi conexe actului medical. Avem 160 de paturi, plus 50 de paturi la cele două noi secţii ce vor fi înfiinţate, vom ajunge la 210 paturi. Plus cele trei cabinete din ambulatoriu, vom creşte gradul spitalului la patru”, a spus Brătoi.

Creşterea gradului unităţii medicale va genera şi bani în plus, cazurile fiind plătite mult mai bine.

„Creşterea în grad înseamnă altă finanţare, dar şi salarizarea personalului va fi alta. Finanţarea pe caz este mult mai mare”, a adăugat Brătoi.