Sănătate

2019-01-11, 15:17:09

Trei asistente noi la Pediatria Slatina

Trei asistente noi urmează să fie încadrate pe Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care se confruntă cu un deficit de personal.

Şeful Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Slatina, medicul Daniela Safta, spune că foarte multe asistente au ieşit la pensie, în ultima perioadă. Mai mult, unele au plecat pe alte secţii.

„Au fost scoase posturi la concurs în decembrie şi urmează să ne vină pe secţie trei asistente, două pe secţie şi una la bucătăria dietetică. Încă suntem deficitari, pentru că au ieşit foarte multe la pensie, unele au plecat pe alte secţii. Mai avea nevoie de asistente, pentru că Secţia de Pediatrie îşi desfăşoară activitatea pe cinci compartimente, inclusiv Compartimentul Terapie Intensivă, unde ne trebuie permanent o asistentă care să stea doar aici. Sunt cazuri care trebuie să fie monitorizate strict. Practic, mai avem nevoie de încă cinci asistente. Avem promisiunea că vor mai fi scoase posturi la concurs”, a spus Safta.

Pediatrul slătinean spune că ar avea nevoie de câte două asistente pe sector, însă, în prezent, toată activitatea este efectuată de una sigură.

„Dimineaţa când sunt internări de zi, analize de luat, investigaţii de făcut la copii, avem nevoie de două asistente pe sector, dar noi putem asigura doar una. Este foarte greu. La 18-20 de sugari o asistentă îşi desfăşoară cu greu activitatea 12 ore”,
a conchis pediatrul slătinean.

 


Comentarii

Redacţia

2019-01-11 15:17:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...