Actualitate

2019-04-14, 13:09:32

Tot mai mulţi olteni solicită documente online, la Cadastru. Tarifele sunt mai mici decât cele percepute la ghişeu

Doar în luna martie, la OCPI Olt au fost solicitate 2.315 extrase de informare online, faţă de 1.513 câte au fost cerute de olteni la ghişeu. Tarifele percepute pentru documente online sunt mai mici faţă cele de la ghişeu.

Oltenii pot solicita online la OCPI Olt următoarele documente: copii ale cărților funciare (pentru notarii publici și persoanele autorizate), extrase de carte funciară pentru autentificare (pentru notarii publici), în timp ce extrasele de carte funciară pentru informare pot fi solicitate de orice persoană.

Pe parcursul lunii martie, online au fost solicitate 2.315 extrase de informare, faţă de 1.513 cât au fost cerute la ghişeu. Pentru înscriere au fost 1.628 documente online şi 784 la ghişeu, iar de recepţie 1.257 online, faţă de doar 66 la ghişeu.

Ca să-i atragă pe olteni să solicite documentele online, preţul pentru un extras de carte funciară pentru informare eliberat online este de 20 de lei. Pentru acelaşi tip de document, însă solicitat şi furnizat la registratura Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cel interesat trebuie să plătească 25 lei şi să aştepte şi câteva zile.

Comentarii

Redacţia

2019-04-14 13:09:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...