Sănătate

2019-06-13, 10:05:00

Tot mai mulţi olteni, înţepaţi de căpuşe. 127 de pacienţi au ajuns pe mâna medicilor de la Slatina şi Caracal

Numărul oltenilor înţepaţi de căpuşe creşte de la o zi la alta. Potrivit datelor DSP Olt, 127 de olteni au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost înţepaţi de căpuşe.

În perioada 1 aprilie - 10 iunie, 127 de olteni au fost înţepaţi de căpuşe. Dintre aceştia, 81 s-au prezentat la UPU Slatina pentru îngrijiri de specialitate, iar 46 au ajuns pe mâna doctorilor de la Camera de Primiri Urgenţe Caracal.

Reprezentanţii DSP Olt se aşteaptă ca numărul celor înţepaţi de căpuşe să crească. Astfel, autorităţile recomandă oltenilor să evite zonele cu iarbă şi arbuşti, să aplice spray-uri împotriva insectelor, să verifice atent hainele şi bagajele la întoarcerea din drumeţii.
 
„Creşterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpuşe este favorizată de schimbările climatice, fluctuaţii de temperatură, precipitaţii abundente şi vegetaţie”,
se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Cei înţepaţi de căpuşe pot face borelioza, o boală inflamatorie multisistemică, care are ca agent etiologic o spirochetă. 

Potrivit unui raport DSP Olt, în 2018 s-au înregistrat 27 cazuri suspecte de înţepături de căpuşe, din care 11 cazuri confirmate cu Borrelia prin Western Blot IgM pozitiv. 

Comentarii

Redacţia

2019-06-13 10:05:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...