Învăţământ

2018-07-11, 10:05:59

Titularizare 2018, Olt. Aproape 600 de dascăli concurează pe 16 posturi

Aproape 600 de dascăli din judeţul Olt susţin, astăzi, concursul de titularizare, ei concurând pentru doar 16 posturi pe perioadă nedeterminată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, a declarat că 614 dosare de înscriere au fost depuse, însă doar 586 dintre candidaţi şi-au şi validat înscrierea. Aceştia sunt aşteptaţi, astăzi, să susţină examenul de titularizare în unul dintre cele trei centre stabilite la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, Colegiul Metalurgic Slatina şi Şcoala Gimnazială Nr. 3 Slatina.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi candidaţi sunt la educatori - 126, învăţători - 106, educaţie fizică - 51, limba română - 59 sau matematică - 34.

În acest an, ISJ Olt scoate doar 16 posturi pentru titularizare, restul candidaţilor având de ales din 670 de norme şi fracţiuni de normă.

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu anumite deficienţe.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2018.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene pe 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe titularizare.edu.ro.

Comentarii

Redacţia

2018-07-11 10:05:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...