Învăţământ

2019-07-30, 14:39:14

Titularizare. 19 candidaţi au luat note mai mari, în urma rezolvării contestaţiilor

Rezultatele contestaţiilor la titularizare au fost afişate, marţi, 19 candidaţi obţinând rezultate mai bune.

Inspectorul şcolar judeţean general adjunct al ISJ Olt, Mariana Gheorghe, a declarat că în total au fost depuse 49 de contestaţii, în urma afişării rezultatelor iniţiale, pe 23 iulie.

Dintre acestea, 19 au fost soluţionate în favoarea candidaţilor, iar cinci au promovat concursul, în urma contestaţiilor. Cea mai mare creştere a notei fost înregistrată de un candidat la educaţie tehnologică, care de la 5,50 a luat 7,95.

Au fost şi candidaţi care au luat note mai mici, în urma contestaţiilor. Este vorba despre şase dascăli. Unul dintre candidaţi chiar a picat concursul, în urma contestaţiei, obţinând nota 4, după ce iniţial a luat nota 5.30.

Din cei 514 candidaţi înscrişi, 80 s-au retras, unul dintre ei acuzând probleme medicale iar ceilalţi probleme personale. Totodată, 121 au lipsit. Astfel, doar 313 au mai susţinut proba scrisă a examenului de titularizare.

Examenul s-a desfăşurat la două centre din Slatina - Colegiul Naţional „Ion Minulescu” şi Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”.

Doar 49 de posturi complete cu viabilitate de minimum patru ani sunt disponibile pentru titularizare, în judeţul Olt, anul acesta.

Pentru a se titulariza - deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.Pentru a deveni suplinitor - deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și inspecția în profilul postului.

Comentarii

Redacţia

2019-07-30 14:39:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...