Social

2017-06-19, 16:21:11

Tinerii care ies de pe băncile şcolii au început să solicite şomajul

Absolvenţii de liceu sau facultate beneficiază timp de şase luni de indeminizaţie de somaj. Valoarea acesteia este de 250 de lei, adică jumătate din indicatorul social de referinţă. 30 de absolvenţi de liceu au depus documentele la AJOFM Olt pentru a beneficia de şomaj.

Absolvenţii de liceu sau de facultate care nu-şi găsesc un loc de muncă după terminarea studiilor au la dispoziţie 60 de zile pentru a solicita indemnizaţia de şomaj. Ajutorul acordat de stat pentru absolvenţi este de 250 de lei/lunar, pentru o perioadă de jumătate de an.

Tot ceea ce trebuie să facă este ca în cele 60 de zile calendaristice de la absolvire să depună solicitările la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Olt. Documentele necesare sunt: copie buletin, adeverinţă de la şcoală cu data absolvirii, adeverinţă medicală cu menţiunea apt de muncă.

Pe perioada în care sunt înregistraţi ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tinerii pot beneficia de informare şi consiliere profesională, mediere pe piaţa muncii sau pot primi chiar sfaturi pentru începerea unei afaceri.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, 30 de absolvenţi de liceu au depus deja documentele pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj.

Comentarii

Redacţia

2017-06-19 16:21:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro