Agricultură

2019-11-29, 11:05:44

Termen prelungit cu încă un an pentru amenajamentele pastorale. 25 de primării din judeţ nu pot identifica păşunile

Ministerul Agriculturii a prelungit până la 1 ianuarie 2021 termenul de întocmire a amenajamentelor pastorale. 25 de primării din judeţ nu au realizat aceste proiecte din cauza problemelor cu identificarea suprafeţelor.

Directorul Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Olt, Constantin Rotea, a precizat că primarii din cele 25 de localităţi nu au putut pune la dispoziţie documentaţia completă. Multe primării nu pot identifica păşunile.

„S-a prelungit termenul de întocmire a amenajamentelor pastorale, sper să facem şi lucrările pentru cele 25 de primării care au mai rămas. Sunt localităţile cu probleme, unde nu s-a stabilit suprafaţa exactă a păşunilor, încă se mai aleargă după hârtii. Mulţi primari nu ştiu unde să ne ducă ca să luăm probe, nu au identificat păşunile, deşi ei în documente le au. Noi am făcut apel către toate primăriile din judeţ să-şi rezolve toate probleme ca să putem întocmi aceste proiecte. O altă problemă ar fi că unele primării nu au inclus în aceste proiecte şi persoanele fizice care deţin păşune pe raza localităţii. Vor fi nemulţumiţi când vor vedea că nu mai primesc subvenţia”, a spus Constantin Rotea.

APIA va condiţiona plata subvenţiilor cu întocmirea proiectelor de amenajamente pastorale.

Pajiştile sunt suprafeţe agricole de păşuni şi fâneţe, naturale sau cultivate, folosite pentru producţia de iarbă sau de alte plante erbacee furajere, care nu au fost incluse timp de cel puţin cinci an în sistemul de rotaţie al culturilor şi care sunt utilizate pentru păşunatul animalelor şi producerea de furaje. Gestionarea pajiştilor se stabileşte prin amenajamentele pastorale.

Proiectul de amenajament pastoral cuprinde: descrierea situaţiei geografice, topografice şi planul parcelar al pajiştilor aflate pe teritoriul unităţii administrativ teritoriale, descrierea solului şi a faunei, capacitatea de păşunat a pajiştii, lucrările de îngrijire şi îmbunătăţire a pajiştilor, planul de fertilizare şi măsurile agropedoameliorative. 

Comentarii

Redacţia

2019-11-29 11:05:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...