Agricultură

2019-02-08, 15:06:00

Terenurile agricole din bazinele legumicole, la un maxim istoric. 29 de ari, un miliard de lei, la Scărişoara

În bazinele legumicole din judeţ, terenurile agricole sunt la mare căutare. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene Olt au precizat că terenurile din zona Scărişoara, Izbiceni sunt la preţuri foarte mari. Se vând suprafeţe mici, dacă se vând.

După ce a completat profitul din vânzarea legumelor cu un credit la bancă, fermierul Ilie Saioc, din Scărişoara, a cumpărat 29 de ari în comună. Omul spune că a dat un miliard de lei vechi pe această bucată de pământ, preţul terenului fiind foarte scump în zonă.  

„Profitul familiei, anul trecut, a fost de 40.000 lei. Cu banii rămaşi, dar şi cu un credit de la bancă de 60.000 lei, am achiziţionat un teren. Terenurile sunt foarte scumpe la noi în comună, pentru că aici toată lumea face legumicultură, este concurenţă. Pe 29 de ari am dat un miliard de lei vechi. În medie, terenurile se vând cu un miliard de lei vechi hectarul, însă la mine a fost o excepţie. Acest teren este aproape de drumul judeţean, dar este extravilan. Sunt foarte scumpe”,
a spus Ilie Saioc, care an de an cultivă patru hectare cu tomate, vinete, kapia, gogoşar şi varză.

Directorul DAJ lt, Dragoş Drăghicescu, admite că în zona Izbiceni, Scărişoara terenurile sunt foarte scumpe.

„Preţurile în judeţ diferă. De exemplu, la Şerbăneşti un hectar se vinde cu 4.000-5.000 de euro. Terenurile din zonele legumicole sunt mult mai scumpe, printre cele mai scumpe. Vorbim de localităţi precum Izbiceni, Scărişoara, nu vorbim de Pleşoiu, Găneasa, unde nu sunt aşa scumpe”, a spus Drăghicescu.

Comentarii

Redacţia

2019-02-08 15:06:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...